Energietoeslag 2023 nog niet gehad? Vraag ‘m aan! 

U kunt weer energietoeslag aanvragen bij de gemeente. De toeslag is maximaal 1.300 euro.

De energietoeslag is bedoeld voor Maastrichtse huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Het netto-inkomen voor een alleenstaande/ alleenstaand ouder is dan niet hoger dan 1503 euro per maand en voor gehuwden/ samenwonenden 2146 euro per maand. Veel huishoudens kregen de energietoeslag in november al automatisch op hun rekening.

Aanvragen via de website

De aanvraag van energietoeslag gaat digitaal via www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag. Daar staan ook de andere voorwaarden.

Hulp bij het aanvragen 

Voor hulp bij het aanvragen kunt u terecht bij de wijkservicepunten in De Heeg, Wittevrouwenveld, Mariaberg en Malberg. Daar kunt u op dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnenlopen. Op dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur is het Informatiepunt Digitale Overheid in Centre Céramique open voor afspraken (tel. 043 350 56 00). 

Neem altijd de volgende dingen mee:   

  • Inloggegevens van DigiD (ook van uw partner als u die heeft)  
  • Een geldig Nederlands paspoort of Identiteitskaart (géén rijbewijs)  
  • Uw bankpas  
  • Gegevens over uw inkomen en de inkomsten van uw eventuele partner. 

Vragen over de energietoeslag?     

Kijk op www.socialezaken-mh.nl/energietoeslag voor de antwoorden op veelgestelde vragen.  

U kunt ook bellen met 14 043. Of stuur een e-mail naar energietoeslag@maastricht.nl

Energietoeslag krijgen heeft geen gevolgen voor andere toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. Wie recht heeft op energietoeslag 2023 hoeft die ook niet terug te betalen.   

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>