(weg)werkzaamheden in uw buurt

In 2023 verbeteren we de fietsroute langs de Meerssenerweg tussen het Kastelenpad en de Viaductweg. Dat doen we omdat de Meerssenerweg onderdeel is van de snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. Deze route wordt in fases aangelegd. 

Wat is een snelle fietsroute?

Bij een snelle fietsroute is het niet de bedoeling om fietsers harder te laten rijden. Wel ontstaat er een comfortabele en veilige doorfietsroute met minder oponthoud/stoppen. Door zo’n snelle fietsverbinding stimuleren we fietsen als woon-werkverkeer tussen de steden en de tussenliggende plaatsen. Zo kan de fiets nog meer een alternatief zijn voor de auto. 

  • Maart-begin zomer 2022: we bespreken met direct omwonenden van de Meerssenerweg en belanghebbenden hoe de fietspaden opnieuw in te richten.  
  • Begin zomer 2022: we werken een conceptontwerp uit.
  • Einde zomer 2022: we ronden het definitieve ontwerp af.
  • Najaar: de aanbesteding wordt voorbereid.
  • 2023: start uitvoering van de werkzaamheden.

Extra: verbeteren fietsveiligheid in het Korporaal Petrie Crijnsviaduct

Het verbeteren van de veiligheid van fietsers in het Petrie Crijnsviaduct (vroeger Severentunnel) lift mee met de aanpak van de fietsroute langs de Meerssenerweg. Samen met de buurtnetwerken en belanghebbenden kijken we welke maatregelen nodig zijn.

Meer weten over deze snelle fietsroute? Ga naar de website Zuid Limburg Bereikbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d